Kingdom Hearts 3 bekräftas till 2018

maxresdefault 4

Kingdom Hearts 3 har äntligen fått ett lanseringsdatum. Under en presentation på Disneys D23-expo avslöjade utvecklaren Square Enix att spelet släpps under 2018 — och man gjorde avslöjandet tillsammans med en lång 5-minuterstrailer för spelet.

När Kingdom Hearts 3 släpps har fansen fått vänta hela 13 år på efterföljaren till andra spelet i serien. Oklarheterna längd vägen har varit många, inte minst huruvida spelet skulle släppas överhuvudtaget eller inte. Men nu står det klart att tredje spelet är på god väg i utvecklingen.

Regissören och designern Tetsuya Nomura på Square Enix verkar dock mycket positiv kring utvecklingen av spelet, trots att titeln presenterades redan för fyra år sedan. Och faktumet att Kingdom Hearts 3 inte visades alls under 2016. Är Square Enix och Disney så långt i utvecklingen att de känner sig säkra på en faktiskt lansering?

Kingdom Hearts introducerades till fansen under 2002 och då för Playstation 2. Andra spelet kom några år senare under 2005 till samma konsol. Efter det har vi fått olika varianter och versioner till olika konsoler för att hålla intresset upp; inklusive Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, HD 2.5 Remix och HD 2.8 Remix som mottagits med blandad kritik.

Och nu står Kingdom Hearts 3 vid dörren om vi ska tro Square Enix och Disney. Har du inte tagit dig i kragen och spelat igenom de första spelen är det dags, kanske inte på Playstation 2 men Remix-varianterna är absolut värda att prova. Du hittar dem på Prisjakt till hyggliga priser.

Vilket spel i serien är din favorit? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.