Withings lanserar hybridklockan Steel HR Sport

withings-steel-hr-sport

Withings lanserar en ny hybridklocka – Steel HR Sport – med pulsmätare, GPS och upp till 25 dagars batteritid. En kombination mellan ett analogt urverk och digital funktionalitet.

  • Analogt urverk, liten OLED-skärm för praktisk information
  • Pulsmätare som kan mäta din vo2max-nivå
  • Kan visa notifikationer från fler än 100 olika appar
  • Lansering den 18 september 2018, kostar strax över 2 000 kronor

Företaget har haft en minst sagt stökig tid de senaste åren. Efter att Withings köptes av finska Nokia tappade företaget en stor del av sin forna glans. Utvecklingen avstannade och Withings lades i princip på hyllan.

Åtminstone tills Withings åter blev ett fristående företag. Möjligheten att ta fram nya produkter uppenbarade sig och den första att släppas efter frikopplingen från Nokia blev en hybridklocka kallad Steel HR Sport.

Den använder ett analogt urverk med en liten, tillhörande OLED-skärm för att visa information från din mobiltelefon eller de inbyggda funktionerna i klockan. Eftersom det saknas en stor skärm som på vanliga smartklockor kan Withings pressa upp batteritiden till rejäla 25 dagar vid normalt bruk. I strömsparläge klarar den otroliga 45 dagar.

Men då förutsätts att du inte använder den inbyggda, optiska pulsmätaren hela tiden. Tack vare pulsmätaren kan du göra vo2max-test för att se hur bra (eller dålig) kondition du har. Ett test blir allt vanligare i fler aktivitetsarmband och sportklockor på marknaden.

Någon GPS finns inte inbyggd, istället används GPS:en i en ansluten mobiltelefon. Inte det bästa valet för den som vill mäta sin löparrunda utan mobiltelefon. Steel HR Sport kan identifiera upp till 30 olika aktiviteter.

Hybridklockan finns i en storlek på 40 millimeter med en boett tillverkad i rostfritt stål (316L). Två färger går att välja och det medföljer ett grått silikonarmband som standard. Armbandet går att byta om du vill.

withings-steel-hr-sport-alla-farger

Konstruktionen är vattentät ner till 5 ATM. Om det låter kryptiskt kan det översättas till att du inte kan simma med den, däremot klarar den regn och stänk. Glaset över urtavlan är av vanligt mineralglas; inte lika tåligt mot repor som safirglas, men snäppet bättre mot slag och stötar.

Withings Steel HR Sport är en stilren, relativt funktionsrik och praktisk hybridklocka. Den passar lika bra på löparrundan som till finskjortan på festen. Cirkapriset anges till 199.95 USD, vilket omräknat blir runt 2 200 kronor inklusive moms. Lanseringsdatumet är den 18 september 2018.

De senaste priserna på Withings Sport Steel HR hittar du på Prisjakt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.