Windows Phone går framåt i Europa

nokia-lumia-1520

Windows Phone ökar i Europa och då främst i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. Detta enligt en undersökning av Kantar Worldpanel ComTech som har kollat av marknaden och enligt dem ska ökningen främst bero på budgetmodellerna Lumia 520 och Lumia 620 – två telefoner som främst gått hem hos personer i åldrarna 16-24 år och 35-49 år.


I Storbritannien och Frankrike har Windows Phone sett en bra ökning av försäljningsandelarna och når nu 12 procent respektive 10,8 procent i länderna. Det är ljusår från Android som dominerar världsmarkanden totalt idag, men betyder dock inte att Windows Phone inte har någon chans. Enligt Kantar Worldpanel ComTech är det svårt för Android att se en kraftig tillväxt framöver på grund av sin dominans – så kanske kan Windows Phone istället öka sina egna siffror i framtiden.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.