Google börjar med reklam i Gmail till Android

google-gmail-logo

Google kan börja visa annonser i Gmail-appen till Android. Webbsajten Android Police har hittat bevis för att företaget planerar annonser som ska visas och kanske är det inte så konstigt då det redan visas i Gmail-klienten till webbläsaren. Google lever på annonser och det här är ett logiskt steg.

Fler än 500 miljoner användare har Gmail på sina smartphones och surfplattor med Android – åtminstone enligt Google Play som visar antalet nedladdningar. Om Google lyckas nå alla dessa med reklam via sin e-posttjänst så kan det innebära enorma extrainkomster som inte fanns tidigare.

Givetvis så är reklam inte den enda nyheten som är på gång, även andra saker är under utveckling. Det som Android Police har hittat är bland annat förbättrad presentation av kontakterna, meddelanden som inte kunde skickas noteras med en varning i skickatvyn, mörkare gränssnittikoner och mer.

Små ändringar på gång

Inte mycket att hurra över precis, men åtminstone en utveckling även om den känns något fattig. Om Google börjar införa reklam även i Gmail till Android så kommer jag tveklöst att lämna plattformen för Windows Phone eller IOS. Av alla möjligheter så är reklam bland e-post absolut inte värd att ge sig in på.

Vi har redan miljarder och åter miljarder med skräppost, eller spam som det även heter, så varför vill Google utöka det hela med mer av detta? Den enda skillnaden är annonserna släpps igenom alla spamfilter med flit och att de godkänts för visning av Google själva. Därmed inte klassat som ”spam”.

Vad tycker ni – är det ok att visa denna typ av reklam bland e-postmeddelandena i Gmail till Android (och i webbläsaren på datorn)?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.