Windows Insider Program passerar 10 miljoner testare

Microsoft Windows 10 Logo

Vill du prova alla de senaste och hetaste funktionerna som ännu inte kommit till Windows 10? Då kan du gå med i Microsofts testprogram som heter Windows Insider Program — en öppen grupp för intresserade och entusiaster som får de senaste uppdateringarna och nyheterna innan alla andra.

Så långt låter det kanske riktigt bra, för vem vill inte ha det senaste först? Men kruxet med Windows Insider Program är att det är ofärdig mjukvara som kan innehålla mängder av buggar, och det är här din roll som testare kommer in i bilden. Microsoft vill ha hjälp med att hitta saker som måste lagas innan hundratals miljoner användare världen över drabbas av dem.

Och till sin hjälp har Microsoft inte mindre än 10 miljoner testare som gått med i Windows Insider Program. En utmärkt bas med testare som åtminstone har chansen att bidra till utvecklingen av Windows 10, även om många garanterat bara är med för att få allt nytt först, utan att ge respons på vad de installerat.

— Vi har räknat in fler än 10 miljoner Windows Insiders idag, många av dem fans som testar och använder de senaste versionerna av Windows 10 på daglig basis. Deras återkoppling kommer snabbt och frekvent med ett obevekligt engagemang, något som är inspirerande för vårt team och driver vårt dagliga fokus, skriver Microsoft i ett meddelande på LinkedIn.

Helt nyligen presenterade Microsoft ett speciellt Windows Insider Program för företag. Målet är att företagen ska kunna installera kommande Windows 10-uppdateringar på ett litet antal testmaskiner och med det förbereda sig på vad som kommer.

Det är ett stort steg från grundtanken med Windows Insider Program som initialt var tänkt att erbjuda ett så litet antal som 250 000 användare chansen att få vara med och testa. En bra bit färre än de 10 miljoner som idag är testare alltså. Och vi gissar att Microsoft är glada att de öppnade portarna på vid gavel istället för att bara på glänt.

De många testarna bidrar med ovärderlig information om buggar och sårbarheter som dyker upp i deras väg. Många vet Microsoft inte om innan de får nys om det via Windows Insider Program. Delvis för att deras team har ett begränsat antal professionella testare, men också för att hårdvaran de tillgång till för tester inte är heltäckande.

Läs mer på LinkedIn där Yusuf Mehdi skrivit en artikel om saken.