microsoft-logo


Windows 9 är nästa stora lansering från Microsoft och förhoppningsvis får vi den första officiella informationen under BUILD 2014. Den senaste rapporten kring det kommande operativsystemet pekar på att Redmond-företaget är i fas med utvecklingen för en lansering i april nästa år – men det är ännu långt dit.

Om historien upprepar sig så kommer vi att få se mängder av testversioner, så kallade builds, som läcker ut på olika torrentsajter. Med dem följer de många våghalsar som laddar ned, installerar och sedan rapporterar om vilka nyheter som är att vänta. En sak är åtminstone klar med Windows 9 – Microsoft kommer inte att göra om samma misstag som med Windows 8.

Bland de väntade nyheterna finns andra generationens Metro-gränssnitt som ska ta det hela till en mycket mognare nivå än vad som erbjuds idag. Enligt Paul Thurrott på webbsajten SuperSite for Windows kommer ett tillkännagivande ges på BUILD 2014, dock utan någon tillgänglig förhandsversion – den är istället att vänta vid ett senare tillfälle.

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,