Sony kan släppa Windows Phone-telefoner

sony-logo.jpg

Sony har bekräftat att de inlett samtal med Microsoft om att eventuellt släppa Windows Phone-telefoner i framtiden. De båda företagen är fortfarande i mycket tidiga samtal och det finns inget som pekar på att någon modell skulle vara närstående. Pierre Perron är huvudansvarig för den mobila avdelningen i Europa och enligt honom tänker Sony satsa på mer än bara Android framöver.

Det här är inte första gången som Sony har haft med Microsoft att göra då företaget har släppt telefoner med Windows Mobile 6 för många år sedan. Sen har vi givetvis alla Windows-datorer som nått marknaden, men när det kommer till smartphones så har Sony inte haft med Redmond-företaget att göra på bra länge. Så vad är det då som gör att man tittar närmare på ett samarbete just nu?

Anledningen är enligt Perron att inget företag på mobilmarknaden kan hålla sig till bara en plattform under en längre tid. Åtminstone är det vad han tror och det verkar spegla Sonys syn på det hela. Google har varit en nära samarbetspartner med Sony de senaste åren och det märks inte minst på den förträffliga Z-serien som användarna gillar. Frågan är nu om Google får konkurrera med Microsoft framöver – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.