Iphone 6 får bättre kamera – optiskt bildstabiliserad


apple-logo

Apple har halkat efter konkurrenterna i fråga om bra bildkvalitet från kameran och för att råda bot på den saken så väntas Iphone 6 får optisk bildstabilisering. Det betyder färre bilder som måste kastas för att de drabbats av skakoskärpa och blir ett enormt lyft för serien.

Att Iphone 6 även väntas behålla samma upplösning som tidigare – 8 megapixel – tycker jag personligen är positivt då Apple istället kan satsa på sensorstorlek och kvalitén på optiken. Huruvida så blir fallet återstår givetvis att se, men något måste göras för att hamna i samma klass som Galaxy S4 och den nuvarande regenten Lumia 1020.

En patentansökan från 2012 pekar på att Apple arbetar aktivt med att ta fram bättre kameratekniker för sin Iphone-serier och förutom bättre stabilisering så ska de även kunna ge snabbare autofokus. Kan Cupertino-företaget dessutom erbjuda en utmärkt JPEG-motor med optimerad komprimeringsteknik samt bättre sensor och optik så kan Iphone 6 (eller Iphone Air som den även kallas idag på vissa håll) bli en riktig vinnare senare i höst.