Olympus E-M10 – sämre bildstabilisering än med E-M5/E-M1

olympus-omd-em5.jpg


Olympus E-M10 kommer att distansera sig mot de mer högpresterande OMD-kamerorna genom att använda en 3-axlad bildstabilisator. Den kan jämföras med den 5-axlade som sitter i E-M5 och E-M1 – två toppkameror som båda har hyllats av såväl recensenter som användare för sina goda bildstabiliserande egenskaper.

Fortfarande kommer E-M10 att använda samma kamerasensor som E-M5 och bildprocessorn från E-M1, men när Olympus drar ner på stabiliseringen blir det mer än klart att E-M10 inte är tänkt att konkurrera med de båda andra modellerna. Med detta i åtanke förstår man de tidigare rapporterna om att såväl E-M5 som E-M1 kommer att fortsätta säljas en bra bit framöver, något som vidare får en att undra när den officiella efterföljaren är planerad att släppas.

Vid lanseringen av E-M10 kommer Olympus även att släppa den efterlängtade M.ZUIKO 25mm f/1.8 och en ännu oannonserad kompaktzoom. Olympus har fått bra kritik genom åren för sina utmärkta objektiv som i flera fall är toppklassade, så förhoppningsvis fortsätter man leverera bra optik med 25mm f/1.8. Panasonic har redan en variant med bländare f/1.4 – men med lite tur ger Olympus bättre kvalitet till ett lägre pris (man kan ju hoppas.

(Bilden överst är en OMD E-M5)