Google har åtgärdat 1 000+ buggar i FFmpeg

google-logo

Google rapporteras ha löst fler än 1 000 buggar i mjukvaran FFmpeg under de två år som företaget har utfört automatiska tester med hjälp av sina gigantiska datacenter. Man ska även ha hittat och åtgärdat flera sårbarheter under de två åren som FFmpeg låg på testbänken och Google arbetar aktivt med att förbättra sökprocessen som kallas ”fuzzing”.

FFmpeg är mjukvara som används för att strömma, spela in och konvertera video – helt gratis och med implementation i populära program som VLC och Media Player Classic. Miljontals användare kör mjukvaran på sina datorer varje dag och det är otroligt viktigt att den är så ren från buggar som möjligt, något även Google tycker. Så viktigt att utvecklare på företaget har hittat och löst 400 buggar manuellt tillsammans med utvecklarna av FFmpeg-förgreningen Libav.

Arbetet kommer att fortgå med såväl FFmpeg som Libav och det är glädjand att Google lägger ner så mycket tid på mjukvara som inte är deras egen. Det här är inte första gången som företaget lägger ner tid, själ och resurser på andras kod och förhoppningsvis sprids denna välvilja långt utanför Google. Håll utkik efter stabila versioner av FFmpeg och Libav som kontrollerats av Google nästa gång ni behöver konvertera eller på annat sätt hantera en video- och ljudström.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.