Windows 8.1 Update 2 släpps i augusti

microsoft-windows-8-1

Nästa stora uppdatering till Windows 8.1 kommer att släppas i augusti.


Efter att Update 1 släpptes till Windows 8.1 så är det dags för nästa uppdatering att släppas till operativsystemet. Den 12 augusti är det dags och av datumet att döma så behandlar Microsoft uppdateringen som vilket tisdagssläpp som helst.

Nyheterna som kommer med Windows 8.1 Update 2 ska vara helt under skalet och bör alltså inte synas speciellt mycket för användarna. Istället ska det röra sig om optimeringar och förbättringar som ger en stabilare upplevelse inför lanseringen av Windows 9 som väntas komma någon gång under 2015.

Uppdatera till Update 1 snarast

Har du inte uppdaterat din dator med Update 1 så bör detta göras så fort som möjligt. Microsoft släpper nämligen inte ny mjukvara till datorer som inte har uppdaterat, vilket betyder att inte bara Update 2 blir otillgänglig utan även alla andra säkerhetsuppdateringar som släpps innan.

Att installera nya uppdateringar är viktigt då de ofta täpper till allvarliga sårbarheter. Oavsett om det är operativsystemet, tredjepartsprogram eller drivrutiner som har nya versioner tillgängliga – installera dem så fort du kan. Är man väldigt försiktig av sig kan man vänta några dagar och läsa på forum och nyhetssidor om uppdateringarna, men i regel rekommenderar jag alltid snabb installation.

Har du inte installerat Windows 8.1 Update 1 än? Berätta gärna varför i kommentarerna här under!

Källa: Neowin & PCPortal

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.