Samsung Galaxy S4 Zoom får Android 4.4 ”KitKat”

samsung-galaxy-s4-zoom.jpg

Samsung Galaxy S4 Zoom har äntligen uppdaterats med Android 4.4 ”KitKat”.


Den sydkoreanska tillverkaren fick stor uppmärksamhet när telefonmodellen presenterades första gången och det med all rätt.

Galaxy S4 Zoom har en 16 megapixel CMOS-sensor på 1/2.33″, eller 6.13 x 4.6mm, objektiv på 24-240mm med bländaren f/3.1-6.2 och spelar in video i full-HD med 30 fps.

Android 4.2.2 är versionen som varit aktuell ett bra tag nu – men äntligen verkar det som att KitKat är under utrullning på alla berörda marknader.

Efterföljaren Galaxy K Zoom

Om Galaxy S4 Zoom var det stora samtalsämnet förra året så tar Galaxy K Zoom hem priset som bästa efterföljare i år.

Även om sensorstorleken stannar på 1/2.3″ medan upplösningen ökar till 20 megapixel så har den visat sig ordentligt kapabel med utmärkt bildresultat och dessutom har det mesta under skalet har blivit kraftfullare.

Nu har vi en Exynos 5 med ackompanjerande 2 GB internminne och grafikkretsen Mali-T624. Långt ifrån lika kapabel som Qualcomm Snapdragon 805 på kamerabiten, men väl i linje med vad vi kan vänta oss av Samsungs egna SoC-krets.

Vilken ska man köpa?

samsung-galaxy-k-zoom-front

Samsung Galaxy S4 Zoom kostar i skrivande stund cirka 3 100 kronor medan Galaxy K Zoom når 4 200 kronor.

Den senare ger en förbättring i bildkvalitet och har en märkbart snabbare hårdvara – så kan man spendera den där extra tusenlappen så är det absolut värt sina kronor.

Kan man klara sig utan den optiska zoomen så kan jag dock rekommendera andra alternativ (om än dyrare) som Xperia Z2, Iphone 5S och Galaxy S5 då de all ger bra bilder och håller absolut toppklass.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.