Windows 8.1 släpps idag – äntligen är uppdateringen här!

microsoft-windows-8-1

Windows 8.1 släpps idag och det betyder att vi äntligen får uppdateringen som Microsoft har lovat så länge. Hundratals nyheter är att vänta i olika storlekar och kanske kan vi äntligen få det optimerade operativsystem som Windows 8 skulle ha varit från första början.

Värt att notera om Windows 8.1 är att Microsoft varken tagit bort det befintliga gränssnittet eller skrivbordsvyn, båda är kvar precis som vanligt. Istället har man justerat mängder av småsaker som ska göra det snabbare och smidigare att använda plattformen – med eller utan pekskärm.

Från och med torsdagen den 17 oktober klockan 13:00 ska Windows 8.1 gå att ladda ned via Windows Update, men tänk på att miljontals användare kanske tänker göra det samtidigt. Det kan därför vara bra att avvakta några dagar om man vill undvika den första och största stormen.

Från och med fredagen den 18 oktober går det att köpa Windows 8.1 i butik, precis som vanligt. Ett av målen med Windows 8.1 var att göra det så pass bra att företag med Windows XP ska lockas över när supportperioden går ut i april 2014 – om de faktiskt lyckas återstår givetvis att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.