Sony Xperia Z1 – ny uppdatering löser kameraproblem

sony-xperia-z1

Sony har släppt en uppdatering till mjukvaran i populära Xperia Z1. Tyvärr rör det sig inte om kommande Android 4.3 (Xperia Z1 använder i skrivande stund Android 4.2.2) men väl optimeringar till kamerafunktionen som ska göra bilderna man tar betydligt bättre än tidigare.

Ett antal användare har nämligen rapporterat om gryniga och dåliga bilder, något som Sony forskat vidare kring och då kommit fram till en lösning. Med en förbättrad kameraalgoritm hoppas man att problemet är löst och att bilderna som tas ska vara till belåtenhet åter igen.

Vidare om uppdateringen kan nämnas att den även löser en del problem med WiFi-anslutningar som tidigare varit ruskigt svajiga. Huruvida det är många eller få som drabbats av detta vet vi inte, men en uppdatering är ju aldrig fel. Frågan är då – vilken mjukvara är den senaste för Xperia Z1?

Jo, det är version 14.1.G.2.257 som gäller i skrivande stund och den skickas just nu ut via OTA till alla användare. Det går även att ladda ned samt installera den manuellt om man så önskar redan idag, men det är inget vi kommer att rekommendera här då betydligt mer kan gå fel vid en sådan process. En enkel sökning på Google kan dock lösa den biten.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.