Ad-Aware 11 Free Antivirus+ – ny version är släppt!

lavasoft adaware 11

Ad-Aware 11 Free Antivirus+ har äntligen släppts och det betyder många stora förbättringar till det populära gratisprogrammet. Bland annat har utvecklarna bytt ut den undermåliga antivirusmotorn från Vipre och istället implementerat den prisbelönta motorn från Bitdefender – en väletablerad sådan från en av marknadens absolut bästa säkerhetsföretag idag.

Malware Sandbox Emulator är en av de nya funktionerna som har tillförts i nya Ad-Aware 11 Free Antivirus+. Det är en virtuell miljö i datorn som är helt separerad från resten av operativsystemet och där läggs alla nya filer automstiskt tills de har kontrollerats. Allt sker automatiskt och användaren märker aldrig av att det sker. Hur väl det fungerar återstår givetvis att se.

Enligt Lavasoft som står bakom säkerhetsprogrammet ska Ad-Aware 11 Free Antivirus+ vara bättre än både Malwarebytes Anti-Malware och SuperAntiSpyware. Tyvärr är det ett påstående som baseras på företagets egna jämförelser, så det är givetvis inte vatten värt innan erkända företag som AV-Test och AV-Comparatives får sätta tänderna i mjukvaran.

Den som vill skaffa nya versionen av Ad-Aware bör tänka på att Lavasoft släppt fyra olika varianter. Gratisprogrammet heter som ovan nämnt Ad-Aware 11 Free Antivirus+, sedan finns det Ad-Aware 11 Personal Security, Pro Security och Total Security. Beroende på vilken man väljer så följer det med fler eller färre funktioner – och gratisprogrammet är givetvis sämst i klassen.

Priserna är från gratis till 24 euro och upp till 48 euro. Tänk på att Ad-Aware 11 ersätter ditt befintliga antivirusprogram – så om du redan har ett bra installerat så är det inte läge att byta. Vänta istället tills en oberoende aktör testar hur bra den uppdaterade mjukvaran faktiskt är innan. Om du däremot redan har planer på att köpa ett antivirusprogram, varför inte börja med billigaste versionen?

Ladda ned en provversion av Ad-Aware 11 här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.