Windows 365-appen finns nu till Windows 11 och Windows 10

Windows 11

Windows 365 är en tjänst från Microsoft som ger företag möjligheten att prenumerera på virtuella datorer vars innehåll streamar direkt till användarens skärm. Det fungerar lite som Xbox Cloud Gaming men för professionella användare och med en högre prislapp.

Funktionen är i sig själv mycket enkel. Företaget laddar ner Windows 365-appen, väljer vilken prestandanivå som behövs och betalar månadsvis för den virtuella datorn (eller datorerna beroende på hur många man behöver så klart).

Lästips: När släpps Windows 12? (Hint: Kanske redan 2024)

Det finns totalt tre prestandanivåer att välja på just nu. Ju högre prestanda, desto högre pris. Här är nivåerna som de ser ut idag.

KomponenterPrestandanivå 1Prestandanivå 2Prestandanivå 3
Virtuella CPU-kärnor2 st2 st4 st
RAM-minne4 GB8 GB16 GB
Lagringsutrymme128 GB128 GB128 GB
Pris (exkl. moms)292,50 kronor386,90 kronor622,80 kronor

Priserna anges exklusive moms eftersom tjänsten endast går att skaffa av företagsanvändare.

När du har startat din prenumeration så kommer du åt din nya, virtuella dator via windows365.microsoft.com direkt i webbläsaren. Inget extra program behövs. Du kan alltså nå datorn via vilken webbläsaren som helst med vilket operativsystem som helst, så länge det är moderna version som gäller.

Alla prenumerations- och prestandanivåer stöder skrivbordsversionena av Teams, Microsoft 365-apparna, Outlook och OneDrive.

Via Microsoft

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.