När släpps Windows 12? (Hint: Kanske redan 2024)

Windows 10 Windows 11
Unsplash,Tadas Sar

Efter en mycket seg och problematisk utrullning av Windows 11 så är det snart dags för Windows 12 att göra debut. Och redan 2024 kan nästa stora version av det populära operativsystemet släppas, åtminstone om vi ska tro interna uppgifter från Intel.

Det är Twitter-kontot @leaf_hobby som först publicerade och sedan snabbt radera det inlägg som informationen grundar sig på. Det handlar om en lista med kommande Intel-processorer ur processorfamiljen Meteor Lake-S med tillhörande data kring dessa.

Bland informationen hittar vi detaljer om antalet PCIE-banor, stöd för WiFi 7, att AVX512-instruktioner inte stöds och kanske viktigast av allt – stöd för Windows 12.

Twitter-inlägget i sin helhet innan det togs bort:

MTL-S has additional 5.0 x4 from CPU(for M.2?)
5.0 x16
5.0 x4
4.0 x4
From CPU Direct
No AVX512
Z890 has additional 4.0 x4 from chipset, x24 Gen4 lanes total
Wi-Fi 7 debut
It says support windows 12 on OS list(?)
Now only 6P+8E and 6P+16E, 8P under dev?
That’s everything I know

Tacksamt nog var webbsajten VideoCardz snabba med att skärmdumpa innehållet i tweeten innan den togs.

Windows 11 släpptes i oktober 2021 och finns på en mycket liten andel av alla Windows-datorer som är aktiva idag. En stor del av Microsoft problematik kring utrullningen har varit den höjda säkerheten som kräver specifik hårdvara för att Windows 11 överhuvudtaget ska installeras. Och det har eliminerat många datorer som nu får stanna kvar med Windows 10 eller äldre versioner.

Det är inte troligt att Microsoft planerar att sänka säkerheten med Windows 12 och det betyder att om din redan Windows 11-inkompatibla dator inte uppgraderas så är nya OS:et helt ute i kylan redan från start.

Via MSPoweruser

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.