Windows 11 Pro kräver Microsoft-konto och internetanslutning

Windows 11 laptop
Windows, Unsplash

Om du vill installera Windows 11 Pro i framtiden så måste du ansluta med ett Microsoft-konto och ha en aktiv internetanslutning. Det är ett krav som kommer att gälla med framtida versioner av Windows 11 Pro enligt Microsofts FAQ.

Redan idag kräver konsumentversionen Windows 11 Home att du har ett Microsoft-konto och internetanslutning. Dock gäller det bara inledningsvis när installationen utförs; efteråt går det att koppla från internet om du vill körs helt offline.

Läs mer: Installera Windows 11 utan internetanslutning (2 metoder)

Det finns faktiskt ett litet knep för att installera Windows 11 även när du är offline. Det kräver lite extra, tekniskt kunnande men det är fullt möjligt (åtminstone för en del).

Similar to Windows 11 Home edition, Windows 11 Pro edition now requires internet connectivity during the initial device setup (OOBE) only. If you choose to setup device for personal use, MSA will be required for setup as well. You can expect Microsoft Account to be required in subsequent WIP flights.

Microsoft på Windows Blogs

I skrivande stund vet vi inte varför Microsoft gör den här förändringen.

En viktig detalj är att om du redan har Windows 11 Pro med ett lokalt konto på datorn så behöver du INTE registrera ett Microsoft-konto. Ominstallerar du däremot så faller du direkt i fällan däremot.

Microsoft har inte kommunicerat exakt när Windows 11 Pro kommer att börja kräva internetanslutning och Microsoft-konto. Förändringen är dock aktiv med Windows Insider-versioner av operativsystemet, så det lär inte dröja länge.

Läs mer: Måste man uppgradera till Windows 11? (Här är svaret)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.