Windows 11 avinstallerar Internet Explorer åt dig

Hejdå Internet Explorer, vi kommer inte att sakna dig

Windows 11

Har du fortfarande Internet Explorer på datorn så kommer webbläsaren att avinstalleras när du uppdaterar till Windows 11.

  • Avinstallerar Internet Explorer automatiskt
  • Microsoft Edge är nya standardwebbläsaren
  • Edge är modernare, säkrare och snabbare

Läs mer: Gaming blir bättre med Windows 11 – DX12 Ultimate & Auto HDR

Nyheten om att Internet Explorer automatiskt avinstalleras av Windows 11 betyder att operativsystemet är det första på mer än 20 år som blir helt utan den gamla webbläsaren.

Microsoft har länge arbetat för att fasa ut Internet Explorer efter att ha släppt nya och förbättrade webbläsaren Edge. En webbläsare som har samma grund som Google Chrome vilket gör den till en snabbare, säkrare och mer framtidssäker webbläsaren än Internet Explorer.

Microsoft Edge är den nya standardwebbläsaren i Windows 11. Det betyder dock inte att du är låst till Edge, utan kan byta precis när du vill. Exempelvis till Chrome, Firefox eller Safari om det passar dig bättre

Läs mer: Se alla våra artiklar om Windows 11

Om du väljer att fortsätta använda Windows 10 för att faktiskt ha kvar Internet Explorer så bör du veta att webbläsaren får uppdateringar fram till den 15 juni 2022. Därefter lämnas användarna i kylan och sårbarheter fixas inte av Microsoft.

Vår rekommendation är att du lämnar Internet Explorer så fort du kan och byter redan idag om du inte redan gjort det!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.