Windows 10 ominstallerar borttagna applikationer — retar användarna

Microsoft Windows 10 Logo

Microsoft vet verkligen hur man retar upp sina användare. Med Anniversary Update har många noterat att Windows 10 återinstallerat applikationer som användarna tidigare tagit bort.


Med Windows 10 Build 14905 märkte många att 3D Builder var tillbaka i startmenyn — trots att applikationen tidigare tagits bort av användarna.

En applikation som ytterst få har någon som helst nytta av och som irriterande nog, tack vare sitt namn, hamnar först i startmenyn. Och Microsoft bestämde sig tydligen för att återintroducera den till alla de som inte vill ha appen.

Inget misstag från Microsofts sida

Det här tillvägagångssättet är nära obegripligt och det är konstigt att Microsoft inte respekterar sina användares önskemål att få slippa onödiga applikationer.

Logiskt är att borttagna applikationer får hedras som just det medan nya som Microsoft vill släppa kan introduceras med uppdateringar till Windows 10. Så är alltså inte fallet idag.


Därtill har Microsoft tagit bort möjligheten att blockera den här typen av installationer via Group Policy så företag med datorer som kör Windows 10 drabbas också — och det här kan omöjligen vara ett misstag.


Lästips: ShutUp10 skyddar din information i Windows 10 från Microsoft


Vi gillar fortfarande Windows 10

Som underrubriken säger så gillar vi fortfarande Windows 10. Speciellt efter Anniversary Update. Men Microsoft måste verkligen ta upp huvudet ur hålet och sluta vara så aggressiv mot sina användare.

Det finns så många utmärkta produkter, tjänster, lösningar och applikationer från Microsoft. Ett fantastiskt ekosystem som knyts samman av Windows 10 och Office 365 på ett riktigt bra sätt. Men vad hjälper det när användarna gång på gång måste försvara sig mot Microsoft?

Vad tycker ni om att applikationer som användare avinstallerat automatiskt installeras igen av Windows?