Apple släpper oväntat en sjätte beta av iOS 10

Apple iOS 10 iPhone

Apple har helt oväntat släppt en sjunde beta-version av iOS 10 till utvecklare och samtidigt en sjätte till den öppna betan för vanliga användare.


När Apple släpper iOS 10 senare under hösten är det en av företagets största mjukvarulanseringar någonsin för iPhone och iPad. Passande då iPhone 7 väntas bli den största uppgraderingen hittills från Apple.

Och det märks att jakten på buggar har varit intensiv för utvecklarna som står bakom iOS 10. Sju beta-version till utvecklare är fler än någon annan iOS-version och större fokus har lagts på att få vanliga användare att rapportera buggar.

Apples nya sätt att arbeta på kommer med all sannolikhet ge resultat och det är lätt att förstå vad förändringen kommer ifrån. Efter fiaskot med egna Maps tvingades Apple be användarna om ursäkt och komma på en arbetsmetod som hindrade företaget från att göra om samma misstag igen.

apple-beta-software-program-2016


Så hittar du iOS 10 Beta 6 — Apple Beta Software Program

Om du redan är en beta-testare kommer sjätte beta-versionen att skickas ut till dig automatiskt. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering > Klicka på Hämta och installera om det finns en uppdatering.

Använder du inte en beta-version idag men vill prova kan du anmäla ditt intresse hos Apple via deras webbsajt. Gå till Apple Beta Software Program och logga in med ditt iCloud-konto. Följ sedan instruktionerna på skärmen.

Utvecklare som har ett utvecklarkonto hos Apple får istället den sjunde uppdateringen (de är identiska). Logga in på Apples sajt för utvecklare och installera beta-profilen som behövs därifrån. Det tar bara några minuter.


Lästips: Windows 10 Mobile får nu Anniversary Update — skickas ut till mobiltelefonerna


Mänger av nyheter i iOS 10

Apple har visat upp mängder av förbättringar med iOS 10. Både när det gäller nya funktioner och designändringar i operativsystemet.

Music- och News-apparna har blivit omdesignade för att ge bättre funktionalitet samtidigt som de är lättare att använda.

Hem- och låsskärmarna har nu stöd för widgets, iMessage har fått nya meddelandefunktioner och HomeKit för hemautomatiskering har lagts till som ny applikation.

Med iOS 10 Beta 5 och 6 tycker vi på Tekniksmart att operativsystemet är så stabilt att alla kan använda det. Med det sagt finns alltid en liten risk för problem och att man blir irriterad när saker inte fungerar — men det är trots allt en beta.

Den färdiga versionen av iOS 10 är att vänta i september när Apple kan hålla i sitt stora höstevenemang. Förutom iOS 10 kommer iPhone 7, iPhone 7 Plus och två nya Apple Watch-modeller att visas upp.