Windows 10 för telefoner försenas – inget nytt innan oktober

Microsoft Logo

Windows 10 för telefoner dröjer – inget nytt innan oktober

Windows 10 för telefoner kommer inte att släppas innan oktober i år. Trots att operativsystemet är beräknat att lanseras till sommaren så dröjer det alltså innan någon mobil enhet får nya plattformen.


Det här kommer visserligen inte som någon chock då indikationerna har varit många den senaste tiden, men visst är det ett stort bakslag för alla fans som hoppats på en färdig uppdatering innan hösten.

Anledningen till fördröjningen är, föga förvånande, Microsofts focus på att bli färdig med Windows 10 för datorer.
Något som gör det hela extra besvärligt för en del är Microsofts löfte om att flaggskepp med Windows är på gång.

Nadella bekräftar flaggskeppsmodeller

Satya Nadella har sagt att nya modeller är aktuella efter lanseringen av Windows 10 och när versionen för telefoner nu försenas så kan vi räkna med att telefonerna som ska släppas också dröjer längre.

Den som är spekulant på en Windows Phone-telefon med riktigt bra hårdvara bör antingen titta närmare på HTC One M8 med Windows Phone eller helt enkelt avvakta till hösten. Surt sa räven och pekade på nya (och hyllade) Microsoft Lumia 640 XL – en modell som visserligen är okej men långt ifrån ett flaggskepp.

Bara att se glad ut och vänta alltså, men de nya toppmodellerna är åtminstone på gång. Enligt Microsoft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.