Ipod Touch kan få en uppdatering i år

apple-ipod-touch-5thgen


Ipod Touch 6th Gen kan vara på gång

Apple kan vara på gång att lansera en ny Ipod Touch. Trots att smartphones i det närmaste tagit över helt från de dedikerade mp3-spelarna så kan Cupertino-företaget släppa sjätte generationens Ipod Touch under WWDC 2015.

Med tanke på att marknaden blir allt mindre för Ipod-serien (och alla andra mp3-spelare) så är det inte konstigt om Apple länge valt att inte uppgradera serien med nya modeller. Om det nu faktiskt händer är det för att blidka så kallade ”powerusers” som lyssnar på stora mängder musik, podcasts eller liknande och inte vill dränera batteriet på sin Iphone genom detta.

4- eller 4,7-tumsskärm

De källor som uttalat sig om en ny Ipod Touch säger att skärmen väntas stanna vid fyra tum som på den senaste modellen. Mer troligt är dock att Apple uppgraderar denna till samma som används med Iphone 6, vilket är en 4,7-tumsskärm i 1334 ×750, vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi.

På insidan skulle vi kunna få en snabbare processor i form av Apple A7 eller A8, Touch ID och mer internminne. Frågan är dock om detta räcker för att locka till köp då endast 2,6 miljoner enheter ur serien såldes under fjärde kvartalet 2014. Det finns egentligen inget att locka med i en dedikerad mp3-spelare förutom att inte använda telefonen och dränera batteriet vid tungt användande.


Vad tycker ni – finns det en fortsatt marknad för dedikerade mp3-spelare som Ipod Touch?