Google Chrome minskar batteritiden på din Mac

Google Chrome


Chrome – en dålig upplevelse med Mac

Google Chrome är på många sätt en fantastisk webbläsare. Snabb, enkelt designad och med ett brett utbud av tillägg som utökar funktionaliteten – ordentligt dessutom om man bara ser behoven. Tyvärr verkar det som att alla nyheter som Mountain View-företaget tillför sin webbläsare även tynger den på ett högst obekvämt sätt.

Chrome påverkar nämligen batteritiden för bärbara datorer och inte lite heller. Enligt webbsajten The Verge som satt Chrome på prov mot Safari på nya Macbook och resultatet är skrämmande dåligt Googles utmanare.

Tre och en halv timme sämre än med Safari, det blev resultatet för Chrome. Det är inte en obetydlig kapning ens om man har datorn nära ett strömuttag hela tiden. Det visar att mjukvaran är dåligt konstruerad eller åtminstone har allvarliga brister som måste rättas till.

750 miljoner användare

13 timmar och 18 minuter. Så länge kunde The Verge surfa runt på vanliga webbsajter med Safari på en Macbook. 9 timmar och 45 minuter. Mer än så klarade inte datorn under samma förutsättningar med Chrome.


Med miljontals användare blir det ett ansenligt antal timmar tillsammans. Faktum är att Chrome passerat 750 miljoner till antalet, så ni kan ju själva tänka er om alla påverkas av det här problemet.

Om man använder Chrome på sin Mac rekommenderar jag ett byte till Safari och det snarast. Belastningen på datorn minskar, batteriförbrukningen likaså samtidigt som det faktiskt går något snabbare att surfa. Safari är snabbare än Chrome i vissa tester på OS X.

Är man beroende på av tillägg som bara fungerar med Chrome så finns givetvis inte mycket att göra. Det är på många sätt en utmärkt webbläsare, frågan är bara om inte Google gått för långt i utvecklingen.

Vad tror ni?