Bugg i OS X 10.10.3 kan slå ut Magic Mouse

OS X Yosemite

Problematiska uppdateringar med IOS 8.3 & OS X 10.10.3

Har du uppdaterat din Iphone eller Ipad med IOS 8.3? Då kanske du har märkt att TouchID slutat fungerar vid köp av applikationer i App Store. Enligt webbsajten MacRumors har ett stort antal användare rapporterat denna bugg och bland modellerna som drabbats finner vi Iphone 6, Iphone 6 Plus, Iphone 5s och Ipad Air 2.

Tacksamt nog är det inte alla som drabbats av buggen och vi kan nog räkna med att Apple arbetar med att utreda om något har gått snett med senaste mjukvaran. Det hjälper inte att slå av och på inställningen för TouchID i inställningarna så vi får helt enkelt invänta en eventuell uppdatering till om det ska lösa sig.

Magic Mouse slutade fungera korrekt

Även nya OS X 10.10.3 bjuder på komplikationer för en del. Jag var själv med om en besynnerlig bugg där uppdateringen helt slog ut möjligheten att scrolla med Magic Mouse. Enligt operativsystemet var Bluetooth både avstängd och inte tillgänglig, men ändå fungerade Magic Mouse att använda åtminstone för att flytta muspekaren och klicka med.

Om jag stängde av både WiFi och Magic Mouse började trackpaden på min Macbook Pro 13” 2015 att sluta fungera som den ska. Det gick inte att klicka på något överhuvudtaget och systemet trodde att jag, från den punkt muspekaren befann sig, ville markera text – vilket också skedde åt alla håll oavsett vart jag flyttade pekaren.

För att lösa problemet tvingades jag aktivera WiFi och Magic Mouse, med den senare starta om datorn och samtidigt stänga av musen igen. Då fungerade både Bluetooth och trackpad som tänkt. Jag kunde slå på Bluetooth och min Magic Mouse identifierades som den skulle av OS X. Högst besynnerligt.

Har du noterat några problem med IOS 8.3 eller OS X 10.10.3?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.