Apple har släppt iOS 8.3 – äntligen Siri på svenska

Iphone 6 Plus

Siri finns äntligen på svenska

Efter en tids betatestande har Apple slutligen släppt iOS 8.3 och med det får vi alltså äntligen den digitala assistenten Siri med svenskt språkstöd.

Apple har även inkluderat en hel mängd nya förbättringar som garanterat uppskattas av användarna. Inte minst förbättrad prestanda för sådant som generella appstarter, WiFi, kontrollcentret, tangentbord från tredjepartsutvecklare och webbläsaren Safari.

Stabilare tangentbord, WiFi & Bluetooth

Speciellt delen om tangentbord från tredjepart är extra intressant tycker jag då SwiftKey flera gånger har kraschat SMS-appen i iOS för mig. Mycket irriterande då det innebär att appen måste stängas manuellt och sedan startas igen, så SwiftKey har inte varit ett användbart alternativ. Detta ska nu vara åtgärdat.

Såväl WiFi som Bluetooth har nu blivit stabilare med färre avbrutna anslutningar, orienteringsfunktionen ska vara mer praktisk att använda än tidigare och även SMS-appen har fått ny funktionalitet. Bland annat kan man rapportera skräpmeddelande direkt i appen, sortera ut meddelanden från de som inte finns i kontaktlistan och mer.

Listan över ändringar är riktigt lång och ni hittar alla på Apples officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.