Metallica finns nu på Google Play

Metallica Logo

Metallica finns nu på Google Play

Metallica är kanske inte det band som varit största fans av digital musik, något som tydligt markerades vid stämningen av Napster den 13 april 2000. Bandet har även varit motståndare till musiktjänster som Spotify och det dröjde länge innan Metallica motvilligt gick med på att lansera sig där.

Spotify som grundades 2006 fick vänta hela sex år innan Metallica beslutade sig för att släppa sina låtar på musiktjänsten. Nu, tre år senare kommer låtarna och skivorna även till Google Play och Play Music. Priserna som gäller är mellan 95 kr och 125 kr beroende på album och styckpriserna för enskilda låtar är mellan 9 kr och 12 kr.

Den som betalar för Google Play Music kan strömma bandets låtar utan extra kostnad (givetvis). Nya prenumeranter får dessutom en månads gratis provlyssnande innan de behöver betala månadskostnaden, som för övrigt ligger på 99 kronor.

Vilka låtar och album är dina favoriter från Metallica?

Här hittar du den officiella Metallica-sidan på Google Play.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.