Windows 10 är nu rekommenderad för Windows 7 & Windows 8.1

Microsoft Logo 2016

Har du inte uppgraderat till dator till Windows 10 är det hög tid att göra så. Microsoft har nämligen klassat om sitt nya operativsystemen som en rekommenderad uppgradering för användare av Windows 7 och Windows 8.1. Det här är helt enligt schema och Microsoft har sen tidigare sagt att justeringen skulle komma i början på 2016.


Till webbsajten Zdnet bekräftar Redmond-företaget den nya klassificeringen och menar att man tänker fortsätta göra det enkelt för användare att uppgradera till Windows 10. Den som tidigare har reserverat en uppgradering får nu en bokad tid för när installationen tar sin början — om man inte väljer att avbryta innan givetvis.

Tidigare har Windows 10 inte installerats automatiskt utan snällt väntat på en manuell aktivering från användarens sida. Nu när operativsystemet är satt som rekommenderad kommer Windows Update själv att ordna den saken och lägga in Windows 10 på datorer med automatiska uppdateringar. För att sista steget ska aktiveras krävs dock fortfarande att användaren aktivt ger sitt godkännande.

Windows 10 är gratis — än så länge.

Om man uppgraderat datorn men ångrar sig så går det att hoppa tillbaka till Windows 7 eller Windows 8.1 inom 31 dagar. Efter det är man fast med nya versionen och kan inte återgå utan att ominstallera hela datorn på nytt med en skiva för en äldre Windows-version.

För att förtydliga ordentligt så bör nämnas att Windows 10 inte är ett krav för datorer med Windows 7 eller Windows 8.1. Uppgraderingen är en rekommendation och inte ett absolut måste. Tänk bara på att det är gratis att uppgradera idag men inte nödvändigtvis i framtiden, så för att undvika extra kostnader bör man ordna med Windows 10 innan gratistiden går ut.