1 miljard användare på WhatsApp – ny milstolpen är slagen

WhatsApp Logo

Populära meddelandetjänsten WhatsApp har nu otroliga 1 miljard användare . Siffran baseras på antalet aktiva användare som loggat in minst en gång varje månad och det är en stor milstolpe för Facebook och Mark Zuckerberg som äger tjänsten idag.


Inte minst då Facebook betalade hela 19 miljarder dollar för för WhatsApp när webbsajten gjorde sitt kör för cirka två år sedan. Sen dess har meddelandetjänsten ökat antalet skickade meddelanden med det dubbla till 42 miljarder varje dag. Till det kommer 1,6 miljarder bilder och 250 miljoner videoklipp som skickas varje månad.

WhatsApp grundades under 2009 och har haft en mycket stark tillväxt sen dess. Det var dock först 2013 som den stora ökningen noterades då WhatsApp gick från 400 miljoner aktiva användare till 600 miljoner på bara åtta månader. Efter ytterligare fem månader toppade man med 700 miljoner bara för att i början på 2016 passera 1 miljard användare.

Tog bort kostnaden helt

Tjänsten finns att använda på en stor mängd plattformar och enheter vilket bidrar till dess popularitet och att WhatsApp tog bort årskostnaden lär ha hjälpt med de sista miljonerna aktiva användare. Prenumerationskostnaden var dock låga 0,99 dollar, eller 7 kronor här i Sverige, så hur mycket det har gjort vill vi låta vara osagt.

Idag arbetar 57 personer med att förbättra WhatsApp och tjänsten söker ständigt nya personer att anställa. Vilka förbättringar vi har att vänta under 2016 återstår att se men vi ser fram emot ett riktigt bra år med tjänsten.


Använder du WhatsApp? Skriv gärna en kommentar och berätta varför du gör det och hur valet föll på den tjänsten och ingen annan!