Winamp & Shoutcast köpta av Radionomy


winamp-logo

Winamp och Shoutcast säljs till Radionomy. Det har varit många turer och mycket prat kring den påstådda försäljningen av populära musikprogrammet Winamp. Under sin storhetstid var programmet och det medföljande radioprogrammet Shoutcast det absolut bästa för att spela upp musik. Förutom många funktioner fanns tusentals teman att välja mellan och Winamp dominerade stort.

Nu när musiktjänster blir allt vanligare försvinner behovet av dedikerade musikspelare som Winamp. Spotify har vuxit enorm sen tjänsten släpptes och tydligt visat, tillsammans med samma andra musiktjänster på marknaden, att strömmande musik är framtiden. En spik i kistan för Winamp, Shoutcast och nästan alla andra liknande program.

Vad som kommer att hända med Winamp och Shoutcast i framtiden är oklart, men allt pekar nu på att Radionomy tar över programmet från AOL. Det är en tjänst som samlar information om radiostationer på internet och idag har de cirka 6 000 stationer registrerade. Shoutcast blir en fin tillökning med närmare 50 000 stationer till.

Om Winamp kommer att överleva köpet och fortsätta att utvecklas återstår att se, men det vore mer än välkommet att se en så viktig del av musikhistorien leva vidare.