HTC One & One MAX bekräftas få Android 4.4.2

htc-logo-telefon-botten


HTC bekräftar uppdateringen till första kvartalet

Android 4.4.2 är en hett efterlängtad uppdatering oavsett vilken telefon som får KitKat. Tyvärr är det riktigt då modeller som idag kan skryta med att ha fått sin uppdatering och det går fruktansvärt långsamt för såväl tillverkare som operatörerna att godkänna alla nya mjukvaror.

Tacksamt nog finns alternativ som CyanogenMod, en fantastisk lösning för de som inte vill vänta på den officiella uppdateringen eller har en äldre telefon som inte längre underhåll. Dock fungerar CyanogenMod inte på allt i butik och de med En HTC One och One Max får snart sin officiella uppdatering.

Hittills har bara Google Play Edition, Developer Edition och olåsta enheter fått Android 4.4, men innan april kan alla andra också ha fått sin beskärda del av kärleken. De berörda modellerna är HTC One, One Max, One Mini och One DualSIM. Det betyder fortfarande en lång väntan under tre månader, men det är absolut värt det.


Inga uppgifter om Desire-modellerna

HTC Butterfly kommer också att få sin uppdatering, men räkna med en bit in på andra kvartalet. Hur det blir med alla Desire-modeller som släppts återstår att se, men förhoppningsvis har HTC inte lämnat användarna tomhänta. Inte alltför sällan lämnas kunder vind för våg när nya modeller lanseras och ny mjukvara blir sällsyntare än den utdöda Dodo-fågeln (jodå, jag skrev rätt).

Det finns en uttryckt ilska från användarnas sida över hur lång tid det tar för en ny uppdatering att släppas. Tyvärr är det få som vet att det tar väldigt lång tid för den process som krävs innan en ny mjukvara får släppas. Det är mycket som ska fungera och det får inte gå fel när miljontals telefoner uppdateras. De dyrare HTC-modellerna får Android 4.4, tyvärr tar det några månader.