Wikipedia nylanserar sin Android-app med många förbättringar

wikipedia applikation android 2016 e1469974876828

Wikipedia har uppdaterat den officiella Android-appen med en mängd förbättringar. Bland annat får vi ett omdesignat gränssnitt och en förhandstitt när du klickar dig fram bland artiklarna på Wikipeida.


Den populära webbtjänsten för att hitta information om allt mellan himmel och jord fungerar bra i mobiltelefonen. Inte optimalt — men bra. Och den nya mobilappen för Android tar det hela till en ny nivå med nio större förbättringar.

Förutom det omdesignade gränssnittet, som primärt gäller hemskärmen i applikationen, visar Wikipedia till Android nu även internationella nyheter med länkar till relevanta artiklar på sajten.

wikipedia-applikation-android-2016-2

Wikipedia visar trendande artiklar

Artiklar som trendar bland besökarna visas också, då de fem mest lästa varje dag, och framlyfta bilder som Wikipedias moderatorer väljer ut dagligen. Moderatorerna plockar även fram dagliga artiklar som de tycker är extra värda att presentera.


Vidare har Wikipedia-appen nu även en funktioner för att spara artiklar för senare läsning, en väljare för att slumpmässigt visa en artikel från sajten och en förbättrad sökfunktion som är tydligare i applikationen.

Har du inte Wikipedia på din telefon eller surfplatta kan du enkelt installera via Google Play Store. Utvecklare kan i sin tur dra nytta av Wikimedia REST API — läs mer om det på denna webbsajt.