WhatsApp delar din information med Facebook — så stoppar du delningen

WhatsApp Logo

WhatsApp börjar dela information med moderbolaget Facebook — inklusive användarnas telefonnummer — och nu höjs kritiska röster.

Enligt WhatsApp och Facebook sker utbytet av information för att du enklare ska hitta vänner. Det ska också göra det lättare för företag att nå ut till gamla såväl som potentiella kunder.

WhatsApp lovar att inte ge ut användarnas telefonnummer till annonsörer. Hur väl det löftet står sig återstår att se men frågan är om de skulle våga sig på det draget.

Det finns två sätt att stoppa WhatsApp från att ge Facebook ditt telefonnummer. Och en mängd annan information om dig som användare.

whatsapp-new-tos

Så stoppar du delningen från WhatsApp

Första är att klicka på knappen för att läsa mer när du ombeds godkänna det nya avtalet för WhatsApp. Om du gör det istället för att blint godkänna får du valet att avaktivera informationsdelningen mot Facebook.

Om du redan hunnit godkänna avtalet ändras förutsättningarna lite. Du har 30 dagar på dig att avaktivera delningen av information via inställningarna i WhatsApp. Efter det är det tyvärr kört.


Lästips: Spotify uppmanar användarna: Byt era lösenord!


Fler än tre miljarder människor har internet, fler än en tredjedel har ett Facebook-konto. Så vi gissar att du redan har ett konto och då är chansen stor att ditt telefonnummer redan finns registrerat hos Facebook.

I det fallet ändras absolut inget med WhatsApps nya avtal. Vad tycker du om ändringarna och tänker du stoppa WhatsApp från att dela din information? Kommentera gärna och berätta!