Webbläsaren Edge blir snabbare med Windows 10 Creators Update

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Med Windows 10 Creators Update får webbläsaren Edge välkomna förbättringar. Bland annat ökad prestanda vilket gör att webbsidor laddar snabbare och även stöd för automatisk blockering av Flash-material.


Microsoft har arbetat hårt med att förbättra upplevelsen med Edge och för att göra webbläsaren till en fullvärdig konkurrent till Chrome, Firefox och Safari. Med Creators Update tar Edge ett stort steg närmare att bli just det.

Under gränssnittet till Edge finns en så kallad JavaScript-motor som hanterar all JavaScript som körs på hemsidorna du besöker. Motorn heter Chakra och den får en stor uppgradering för att bli effektivare. Upp till 12 procent bättre minneshantering och 50 procent prestandaökning går att få.

Faktum är att hanteringen av JavaScript har fått störst fokus med nya uppdateringen via Windows 10 Creators Update. Utöver det får man, som ovan nämnt, automatisk blockering av Flash-material om det önskas, stöd för WebRTC 1.0 och Web Payments.

WebRTC & Web Payments

webrtc logoWebRTC 1.0 används bland annat för kommunikation i webbläsaren via videosamtal och stöder även VoIP och fildelning med P2P. Tekniken utvecklades initialt av Google men har vuxit till att bli ett större samarbete mellan en stor mängd företag för att skapa en välfungerande standard.


Läs mer på den officiella webbsajten för WebRTC.

Web Payments handlar precis som det låter om betalningslösningar via webbläsaren. Precis som med WebRTC är flera företag involverade i utvecklingen och det är viktigt att alla stora utvecklare av webbläsare är med på tåget. Med stödet visar Microsoft att Edge står i frontlinjen med de andra webbläsarna.

Läs mer på den officiella webbsajten för Web Payments.