Webbkamera med inbyggd belysning – här är Razer Kiyo

razer-kiyo

Razer har lanserat en webbkamera med inbyggt ringljus. Den unika kameran är designad speciellt för de som strömmar spel på internet, men frågan är om den är värd tusenlappen den kostar.


  • Inbyggd ringbelysning
  • Spelar in video i 1080p / 30fps
  • Spelar in video i 720p / 60fps
  • Har inte stöd för Windows Hello
  • Stöd för XSplit & Open Broadcaster Software
  • Kostar kring tusenlappen

Webbkameran heter Razer Kiyo har förutom den inbyggda belysningen stöd för videoinspelning i 1080p med 30 bilder per sekund. Alternativt kan man spela in i 720p med 60 bilder per sekund, skulle det behövas.

För anslutning används en USB-kabel på 1,5 meter och webbkameran stöder flera populära inspelningsmjukvaror. Exempelvis XSplit och Open Broadcaster Software som är välanvända på Twitch.

Razer Kiyo är en snyggt designad webbkamera som kanske tilltalar de som strömmar spel utan större krav på sin utrustning. Men de mer krävande lär ha egen, bättre belysning som snabbt gör Kiyo allt annat än prisvärd.

Vi hade hoppats på 4K-upplösning som hade gett bättre skärpa och detaljrikedom. Men i skrivande stund finns bara en webbkamera på marknaden som klarar det, nämligen Logitech Brio. Så våra förhoppningar var knappast välgrundad i något större intresse från tillverkarna.


Läs mer om Razer Kiyo här.

Razer Seiren X är en portabel mikrofon

Razer kompletterar webbkameran med en portabel mikrofon kallad Seiren X.

Precis som med webbkamera Kiyo är designen kompakt och gjord för att tas med på resor. Bordsstödet går att plocka av och mikrofonen är utvecklad för minimalt med fördröjning (latency) vid inspelning.

Anslutning till datorn sker via USB, det sitter ett inbyggt puffskydd framför mikrofonen och hela den kompakta konstruktionen är (i våra ögon) visuellt tilltalande. Prislappen? strax över tusenlappen. Ett klart steg ner från gamla Seiren Digital Mic och Seiren Pro som båda kostar mer än 1 700 kronor.

Läs mer om Razer Seiren X här.