Wear OS börjar påminna användare om att tvätta händerna

google wear os logo

Har du en smartklocka med Wear OS kanske du har märkt att den nyligen uppdaterats med version 5.4.0 av mjukvaran – och att du efter det får notiser var tredje timme om att tvätta händerna.

Det är appen Klocka till Wear OS som uppdaterats med en ny funktion för att påminna användarna om vikten av att tvätta händerna regelbundet. Funktionen släpptes med version 5.4.0 av appen.

När du får notisen och trycker på den så startar en nedräkning på 40 sekunder. Det visas även ett litet meddelande om att du alltid ska använda tvål när du tvättar händerna. När tiden har räknat ner till noll visas en liten varning om att du får en ny avisering om tre timmar.

Anledningen till aviseringarna är givetvis Googles senaste initiativ kring säkerheten runt COVID-19 och den senaste tidens smittspridning som lamslagit stora delar av världen.

google wear os klocka tvatta handerna

Det kan så klart vara irriterande att få en påminnelse om att tvätta händerna var tredje timme, men tacksamt nog går notisen att stänga av. När du får aviseringen kan du hålla nere fingret på den en stund för att stänga av framtida meddelanden.

Det är så klart viktigt att både tvätta händerna och att använda handsprit. Men det här känner vi att Google tar ett litet steg i fel riktning. Det är inte fel med information till användarna, men att ge miljontals användare världen över notiser med tre timmars mellan rum är lite väl överdrivet i vår mening.

Om du har en Android-telefon och vill prova Google Klocka kan du ladda ner den från Play Store här.

Appen har stöd för alarm, timers och stoppur samt inkluderar en världsklocka. Det finns stöd för Google Assistant-rutiner och vill du inte höra de inbyggda alarmsignalerna kan du välja att spela låtar från musiktjänster som Spotify och YouTube Music.

Lästips: Enkelt knep ökar prestandan i din smartklocka med Wear OS

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.