watchOS 3.1.1 kan förstöra din Apple Watch — drabbade tvingas byta ut sina enheter

apple watch error

WatchOS 3.1.1 kan ha varit anledningen till att flera ägare av Apple Watch tvingades lämna in sina smarta klockor för ersättare helt nyligen. Enligt uppgift har Apple återkallat uppdateringen som skickades ut tidigare i veckan — de som redan hunnit installera den fick i vissa fall en otäck upplevelse.

Tillsammans med iOS 10.2 släppte Apple version 3.1.1 av watchOS till alla Watch-modeller. En uppdatering som, om allt gått bra, knappast hade gjort något större avtryck i historien med bara få och små nyheter. Som buggfixar och stabilitetsfixar som knappt var värda att nämna.

Tyvärr för både Apple och en del användare av Watch visade sig watchOS 3.1.1 betydligt värre än någon kunnat önska. Enheter slutade helt att fungera och visade bara ett ilsket rött utropstecken och vägrade starta upp sig efter installationen. Enda lösningen var att returnera enheten och få en ny.

Vad vi har förstått är det primärt nya Watch Series 2 som drabbats av problemet. Nämnvärt är också att långt ifrån alla enheter på marknaden drabbats då många rapporterat att de installerat watchOS 3.1.1 utan problem. Exakt hur många som omfattas vet vi inte idag.

Eftersom Apple inte har möjlighet att fixa Watch i sina butiker finns bara en lösning på problemet; att ersätta defekta enheter med nya som inte omfattas av nya mjukvaran. Har man ingen Apple-butik i närheten blir det genast lite knepigare, bara att skicka in och vänta på en ersättningsenhet. Och hur kul är det att vänta?

På tal om att vänta är det här ett utmärkt exempel på varför man inte ska installera helt nya uppdateringar så fort de släpps. Det är bättre att avvakta en dag eller gärna två för att se om andra drabbas av problem, om inte är det bara att installera. Annars har man kanske räddat sin pryl från en säker död eller bara mycket problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.