VLC 2.1.0 släppt – 1 000 buggfixar & optimeringar

videolan-vlc-logo

VLC är en av de absolut bästa mediaspelarna till Windows och Mac med sina utmärkta egenskaper och funktioner. Miljontals användare världen över använder programmet för att spela upp film, serier och musik – något som är ruskigt enkelt då VLC klarar att spela upp i princip alla mediafiler som finns.

Med nyaste VLC 2.1.0 har utvecklarna bakom programmet lagt till ett stort antal nyheter och förbättringar. Bland annat har ljudhanteringen optimerats rejält för att hantera högre bitrates och effektivare justering av ljudnivåer. Även hanteringen av ljudkanaler har förbättrats.

Vidare kan nämnas att VLC 2.1.0 fått grundläggande stöd för video i Ultra HD-format, eller 4K som det även kallas. Det har även lagts till optimeringar för avancerad hantering av undertexter. Stora delar av programmet har skrivits om för att bli effektivare och generellt känns VLC 2.1.0 som en stor förbättring under huven.

1 000 buggfixar har gjorts och mer än ett dussin nya videokodekar har lagts till. De befintliga kodekarna, eller codecs som de heter på engelska, har fått omfattande uppdateringar, något som verkligen gör att VLC stärker sin position som marknadens absolut bästa mediaspelare idag. Eller vad tycker ni?

[box type=”download”]Ladda ned VLC här[/box]

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.