Kontrollera datorns batteri med coconutBattery (Mac)

Med coconutBattery kan du snabbt och enkelt få information om hur batteriet i din Macbook mår. Perfekt om batteriet börjar kännas trött och man vill hålla koll på hur kapaciteten ser ut idag, eller om man kanske vill kontrollera hur det står till med någon annans inför exempelvis ett begagnatköp.

Det kanske viktigaste som coconutBattery visar är den nuvarande kapaciteten som sedan kan jämföras med ursprungskapaciteten. En Macbook Air från 2012 ska exempelvis ha ett batteri på 6 700 mAh, men med tiden försämras detta och i mitt fall är batteriet i skrivande stund på 5 974 mAh. En klar minskning.

Att batteriet blir sämre med tiden är inget ovanligt och detta drabbar alla batterier när de används. Med tanke på vilken hög kostnad det är för ett byte i en Macbook Air eller Macbook Pro så är detta gratisprogram mycket användbart för att slippa extrakostnader vid begagnatköp.

coconutBattery kan visa följande information:

– Datormodellen
– Åldern på datorn
– Antalet laddningscykler
– Batteriets nuvarande temperatur
– Batteriet nuvarande belastning i watt
– Nuvarande batteriladdning
– Grundkapaciteten
– Nuvarande batterikapacitet

[box type=”download”]Ladda ned coconutBattery här[/box]

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.