Vivaldi 3.2 till Android är släppt – här är nyheterna

Vivaldi

Har du provat webbläsaren Vivaldi i mobilen? Om inte så är det hög tid att testa, version 3.2 för Android har släppts med flera nyheter och förbättringar.


Bland förbättringarna finns förbättrade spårnings- och annonsblockerare. De gör att annonser inte visas och annonsföretagen kan inte följa dig på internet lika enkelt som tidigare.

Vivaldi har också fått en listfunktion för att manuellt lägga in sajter du vill blockera annonser och spårare på. Alternativt om du vill vitlista sajter går det lika bra.

En annan nyhet är att gränssnittet för flikar har omarbetats. För att komma åt knapparna som styr flikarna behövs bara en hand med version 3.2. I tidigare versioner kunde du bara nå dem med två händer.

En sista nyhet är att Vivaldis ”Tab Strip” nu heter ”Tab Bar”. Anledningen till namnbytet är att det ska heta samma på desktop och i mobilen för att inte skapa förvirring. Notera att Tab Bar kan inaktiveras via inställningarna om du vill.


För att prova Vivaldi kan du ladda ner webbläsaren kostnadsfritt från Google Play Store. En annan, alternativ webbläsare som är både kostnadsfri och värd att prova är Brave. Du hittar även den på Play Store.