Apple One – en prenumeration för Music, TV+, News+, Arcade & iCloud

Apple Logo

Apple One är en ny prenumerationstjänst som kombinerar flera av Apples tjänster under samma namn. Den nya prenumerationstjänsten kan släppas i oktober och inkluderar Music, TV+, News+, Arcade och iCloud.


Apple One har flera olika nivåer som inkluderar olika tjänster. Grundnivån har bara TV+ och Music. Utöver det kan du köpa till News+, Arcade och iCloud.

Varje steg kostar lite mer pengar per månad, men kostar ändå mindre än om du betalar för varje tjänst var för sig.

Beroende på vilken nivå du väljer så kan Apple One spara dig mellan 21 kronor och 54 kronor varje månad. Inga överväldigande besparingar, men det är ändå en märkbar skillnad.

När du skaffar Apple One fungerar den både för dig personligen och för andra familjemedlemmar. Upp till sex personer kan använda samma Apple One-prenumeration.


Apple Care ingår INTE i Apple One

Målet med Apple One är att ge användarna ett incitament till att köpa in sig i fler tjänster från Apple. Utifrån det är Apples målsättningen att generera mer inkomster från sina digitala tjänster.

Notera att AppleCare inte ingår i nya prenumerationstjänsten. Du måste alltså fortfarande köpa AppleCare separat till dina prylar.

Första referensen till Apple One hittades i koden bakom iOS 13.5.5. Där refererades till ”bundle offer” och ”bundle subscription”. Kod som inte fanns i tidigare versioner av iOS. Apple har ryktats arbeta med sin One-prenumerationstjänst ända sedan 2018.