Bästa apparna för sportentusiaster

Har du koll på de bästa sportapparna där ute? Om inte så har vi några gyllene tips för dig. Oavsett om du gillar att titta på sport, utöva sport eller bara uppskattar att hänga med på vad som händer i idrottens värld, så finns det appar som är anpassade till alla typer av sportentusiaster. 


Nedan följer några av våra favoriter bland sportapparna: 

Apparna för den som vill titta på sport

Föredrar du att titta på sport, snarare än att själv utöva den, så finns det några riktigt bra alternativ för dig. Ibland kan det vara knepigt att hitta en duglig stream men Unibet TV kan vara ett alternativ för de som också tycker om att betta. Många av de stora streamingjättarna som erbjuder sportpaket – exempelvis Viaplay och C More – har sina egna appar som du kan använda dig utav. Letar du efter en stream är det därför en god idé att börja med att kolla om ditt tv-abonnemang för sport har en egen app. Även spelbolagen brukar kunna erbjuda en hel del evenemang i sina appar.

Tycker du att det är ett större problem att hålla koll på var de olika sportevenemangen sänds än att hitta själva streamen till dem, så finns det behändiga appar även för det. Tvmatchen.nu är ett exempel på en app som listar vilka kanaler som olika matcher och tävlingar sänds på, något som förhoppningsvis kan spara dig lite dyrbar tid.

Apparna för den som vill utöva sport

Tar du din idrott och träning på största allvar så finns det flertalet appar som hjälper dig att hålla koll på din utveckling och som kan komma med mängder av träningsinspiration. Eftersom det finns så många olika träningsappar så kan du sannolikt hitta en som är anpassad just för dina behov, men finns också några generella träningsappar som är väldigt användbara.


Freeletics, Nike Training Club och Map My Fitness är alla appar som hjälper dig med träningen och håller noggrann koll på dina resultat. Apparna erbjuder olika typer av träning med olika typer av svårighetsgrader, så att även nybörjaren kan komma igång utan problem.

Apparna för den som vill hålla koll på alla resultat

Är du personen som älskar att hålla koll på alla resultat och gillar att jämföra statistik mellan lag och idrottare, så finns det några appar som sticker ut ur mängden. 

FlashScore är en väldigt populär app som förser dig med livescore från mängder av olika idrottsevenemang. Appens huvudfokus ligger på resultat inom fotboll, men du kan hitta färsk information från hela 30 olika sporter. 

Fotbollsälskaren har i övrigt en hel uppsjö av alternativ. Några av FlashScores främsta utmanare är SofaScore, OneFootball och Forza, som alla är enkla att använda och anpassa till lagen och informationen som du vill följa.

Apparna för den som är ute efter sportnyheter

Vill du ha koll på mer än bara de senaste resultatet så kan det vara en bra idé att ladda ned en eller två appar som har ett huvudsakligt fokus på nyheter inom sportens värld. Många traditionella tv- och sportkanaler har högkvalitativa nyhetsappar som kan förse dig med precis den informationen som du behöver. 

Eurosport, SVT Sport och Sportbladet har alla exemplariska appar som är att rekommendera. Är du ute efter nyheter för specifika sporter så brukar det vara relativt enkelt att hitta appar även för det. 

Sportentusiaster har med andra ord mängder av appar att fylla sina smartphones och läsplattor med. Laddar du ned några av de ovan föreslagna så kan du både hålla dig i toppform och ha stenkoll på allt som händer inom idrottsvärlden.