Visar din Playstation 4 reklam på hemskärmen? Så här tar du bort den

sony automatic downloads ps4

Har du märkt att din Playstation 4 visar reklam på hemskärmen? Det kan vara irriterande att ha den där — men tacksamt nog är det enkelt att göra något åt saken.

Det dyraste alternativet är att ge efter för reklamens syfte och faktiskt köpa spelet som annonseras. I skrivande stund är det Destiny 2 som Sony vill att du ska köpa.

Om du inte tänker lägga ut dina hundralappar på spelet så finns en billigare lösning via inställningarna.

Så här tar du bort reklamen från hemskärmen:

  • Gå till hemskärmen > Välj Inställningar
  • Skrolla ner till System > Välj Automatiska nedladdningar
  • Bocka av ”Aktuellt innehåll”

Om du har engelska som förvalta språk står det istället:

  • Gå till hemskärmen > Välj Settings
  • Skrolla ner till System > Välj Automatic Downloads
  • Bocka av ”Featured Content”

Du ska nu slippa reklamen på hemskärmen. Det hindrar givetvis inte Sony från att visa ”framlyfta” spel och annat innehåll ändå i framtiden. För stunden är du dock fredad från vidare annonsvisning.

Det är lite tråkigt att man först köper en spelkonsol för dyra pengar och betalar en månadskostnad för Playstation Plus – och så kommer ändå reklam att visas på hemskärmen.

Taskigt Sony, väldigt taskigt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.