Vilken Android-version använder Pixel 7 & Pixel 7 Pro?

Android 11 Logo Dark

När man köper en mobiltelefon med Android så är det viktigt att man får en så ny version som möjligt. Fördelen med Googles mobiltelefoner i Pixel-serien är att de ofta är först med att uppdateras till de senaste versionerna. Men vilken version använder Pixel 7 och Pixel 7 Pro idag?

Den i skrivande stund senaste versionen är Android 13 och det är versionen som följer med mobiltelefonerna direkt ur lådan. Du får alltså den senaste Android-versionen utan att behöva installera någon uppgradering direkt från start. Dessutom ingår flera års stöd för framtida, stora uppgraderingar av operativsystemet.

Lästips: Hur lång batteritid har Google Pixel 7 & Pixel 7 Pro?

Så länge får Pixel 7 & Pixel 7 Pro uppgraderingar till Android

Google har inte uttryckligen sagt hur länge Pixel 7 och Pixel 7 Pro får uppdateringar till Android. Men om vi kollar på en annan mobiltelefon som släpptes under 2022 så kanske vi har fått en indikation på vilken tidsram som gäller.

Google Pixel 6a släpptes den 28 juli 2022 med första generationens Tensor-krets. När Tensor-serien presenterades så lovade Google att mobiltelefoner med Tensor-kretsen får:

  • Tre års uppgraderingar av Android
  • Fem års uppdateringar med säkerhetsfixar till Android

Det betyder att Pixel 6a kommer att uppdateras med nya Android-uppgraderingar fram till juli 2025 och säkerhetsfixar fram till juli 2027.

Pixel 7-serien använder också en krets ur Tensor-serien vilket betyder att de sannolikt uppdateras fram till oktober 2025 respektive oktober 2027. Det är bland de bättre uppdateringsförmånerna på marknaden, även om konkurrenter som Samsung och Apple är snäppet vassare.

Pixel vs Galaxy vs iPhone – så skiljer sig uppdateringsramarna

Samsung gick ut med en ny policy för uppgraderingar och uppdateringar till Android så sent som september 2022. I ett pressmeddelande säger den sydkoreanska tillverkaren att mobiltelefoner, smartklockor och surfplattor ur serierna Galaxy S, Galaxy Z, Galaxy Tablets och Galaxy Watch får fyra år med större uppgraderingar till Android och One UI, samt fem år med säkerhetsfixar.

Apple har ett ännu vassare stöd för sina mobiltelefoner och erbjuder minst fem år med iOS-uppgraderingar och mindre uppdateringar. Ofta följer därefter mindre säkerhetsfixar i ytterligare några år om Apple bedömer det vara nödvändigt. Det gäller även surfplattorna i iPad-serien, smartklockorna i Watch-serien och Apple TV-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.