The Super Mario Bros Movie – här är allt om trailern

Super Mario 2023

En av 2023 års mest efterlängtade filmer har äntligen fått en trailer. The Super Mario Bros Movie har Chris Pratt (Jurassic World-filmerna) i huvudrollen som röstskådespelare till Mario och Jack Black (Kung Fu Panda, Jumanji) som Bowser – och de första reaktionerna kring filmen är mycket positiva.

Trailers till The Super Mario Bros Movie

Fyra påskägg i trailern du inte får missa

Bowsers slott

Den korta glimten vi fick se av Bowsers slott visar tydliga referenser till hur slottet ser ut i Paper Mario. Nej, det är inte ett identiskt utseende med spelet, men det finns tydlig information från formatet i spelet.

Spike-balls

Bowsers slott är helvetisk på många sätt och vis, inte minst lavan ger ett riktigt djävulskt utseende till slottet. Men kanske är det de skräckinjagande spike-balls som hänger i kedjor från taken som är värst. Dessa vapen användes av Spikes (en typ av Koopa) i Mario Bros 3 och lär kännas igen av många 8-bitarsfantaster där ute.

Pingviner

Pingvinerna gillar inte Bowser och i trailern får vi se hur de står upp mot de överväldigande styrkorna som Bowser styr över. Pingvinerna dök upp första gången i Mario 64 och i The Super Mario Bros Movie ser de ut att få rejält med plats, inte minst med tanke på Bowsers invasion av deras kungaricke.

Poison Mushrooms

Kommer du ihåg Poison Mushrooms med sina lila fläckar? Den lilla anti-powerup:en syns i The Super Mario Bros Movie när Mario först kommer till det magiska Mushroom Kingdom. I en scen är Mario nära att röra en Poison Mushroom vilket får en Toad i närheten att flippa ur. Vi anar att det här är en svamp som Mario inte bör äta.

Skådespelarna som gör rösterna i filmen

  • Chris Pratt som Mario
  • Jack Black som Bowser
  • Charlie Day som Luigi
  • Anya Taylor-Joy som Princess Peach
  • Keegan-Michael Key som Toad
  • Seth Rogen som Donkey Kong
  • Fred Armisen som Cranky Kong
  • Kevin Michael Richardson som Kamek
  • Sebastian Maniscalco som Spike

Se alla röstskådespelare på IMDB här.

Då kan du se The Super Mario Bros Movie

Filmen har en planerad premiär den 7 april 2023. The Super Mario Bros Movie visas initialt på svenska biografer för att sedan gå att strömma eller hyra över internet.

The Super Mario Bros Movie är ett samarbete mellan japanska speljätten Nintendo, filmstudion Universal och Illumination (Minions-filmerna).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.