Vilka trådlösa laddare fungerar med Google Pixel 4?

google pixel 4

Funderar du på vilka trådlösa laddare som fungerar med nya Google Pixel 4 och Pixel 4 XL? Faktum är att de flesta modellerna på marknaden bör fungera utmärkt med mobiltelefonerna – men det finns en liten begränsning.


De första Pixel-telefonerna som fick stöd för trådlös laddning var fjolårets Pixel 3 och Pixel 3 XL. En välkommen funktion som många säkert hade uppskattat om den inte var rejält bristfällig på en kritisk punk.

I princip alla Qi-laddare fungerar med Pixel 3, Pixel 3 XL och nyare modeller. Men! Du kan bara snabbladda Pixel 3 och Pixel 3 XL med en trådlös laddare om du har en Pixel Stand-hållare, alternativt en av några extremt få utvalda trådlösa laddare. Alla andra är begränsade till laddning med bara 5W.

Med Pixel 4 och Pixel 4 XL däremot har Google tagit fasta på kritiken, och nu kommer de flesta trådlösa laddarna på marknaden att kunna snabbladda med upp till 11W istället. Förutsatt att de stöder Qi-standarden vill säga.

Intressant nog var den här förändringen inte stor nog för Google att nämna under den första, stora presentationen på Made by Google-evenemanget tidigare i år.


Google Pixel 4-modellerna är visserligen registrerade hos Wireless Power Consortium som de måste, men de lades inte in i databasen förrän två dagar efter Made By Google-evenemanget.