Varningen: Längre väntetider på iPhones på grund av COVID

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Väntetiderna på att få köpa en iPhone är längre än vanligt och det kan bli ännu värre inom kort. Anledningen är nya COVID-restriktioner i Kina.

Det är Apple som har gått med en varning om att leveranserna kan behöva fördröjas på några av iPhone-modellerna som säljs idag. Främst iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

Lästips: Visste du att iPhone 14 Pro Max är 20 % dyrare att tillverka än iPhone 13 Pro Max?

Anledningen är stor press från konsumenterna samtidigt som den ökade efterfrågan krockar med nya restriktioner i Kina. Framför allt i regionen Zhengzhou där Apples mobiltelefoner tillverkas.

Apple säger i ett uttalande att de arbetar nära sina leverantörer för att de ska kunna återgå till normal produktionshastighet igen. Givetvis utan att de anställdas säkerhet äventyras.

Via iJunkie

iPhone
Flera iPhones tillverkas redan i Indien, bland annat iPhone 12. Frederik Lipfert, Unsplash

Apple flyttar tillverkning till Indien

Tidigare i november avslöjades att Apple arbetar med att flytta delar av tillverkningen till Indien där bland annat iPhone 14-serien ska monteras. Målet är att undvika de superstrikta restriktioner som kinesiska myndigheter har kring covid-pandemin.

Lästips: Tvingad omstart av iPhone 14 & iPhone 14 Pro – så gör du

Redan idag har Apple fabriker i Sriperumbudur, Indien som drivs av kinesiska Foxconn. Inom en överskådlig framtid får den sällskap av den taiwanesiska tillverkaren Pegatron som också börjar montera mobiltelefoner där.

Enligt uppgift kan exporten av iPhones via Indien värderas upp till cirka 11 miljarder kronor, då räknar från april 2022 till november 2022.

Via Bloomberg

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.