Varningen: Apple kan slopa stödet för Watch Series 2

Apple Watch 950 x 500 px

Har du en Apple Watch Series 2 på handleden? Då bör du läsa detta för uppgifter pekar på att smartklockan är på väg ut i kylan. App le kan nämligen slopa stödet för modellen under hösten 2020.


Uppgifter från webbsajten The Verifier pekar på att Apple Watch Series 2 inte längre kommer att underhållas av Apple. Det betyder att smartklockan inte uppdateras med nya uppdateringar och begränsade möjligheter att få hjälp och reparationer av företaget.

De uppgifter som finns är obekräftade och har bara en källa. The Verifier är inte en erkänd nyhetskälla för Apple-rykten, så ta det hela med en nypa salt.

Med det sagt så kan Apple inte underhålla sina prylar hur länge som helst, och med fyra år på marknaden vore det inte omöjligt att Apple Watch Series 1 och 2 snart hamnar i kylan.

Rimligt att Apple slutar uppdatera watchOS i sina äldsta modeller

I takt med att Watch-serien uppgraderas med förbättrad hårdvara som ger bättre prestanda och nya funktioner så fragmenteras watchOS allt mer när gammal och utdaterad hårdvara måste stödjas av koden.


Det vore rimligt att Apple – precis som med iOS – tillslut släpper taget om sina äldsta prylar helt.

Om uppgifterna stämmer betyder det att du inte bör köpa en Apple Watch Series 1 eller 2. Varken ny eller begagnad. Visserligen kommer de att fortsätta fungera med iPhones, men utan stöd kommer inga fler säkerhetsfixar och optimeringar.

I juni håller Apple sitt årliga sommarevenemang WWDC med presentationer av nya operativsystem och hårdvara. Bland annat får vi se watchOS 7 under evenemanget, och eventuellt en ny Apple Watch på kuppen. Då lär vi också få reda på om The Verifier har rätt i sina uppgifter.