Världens kanske dyraste smartwatch kommer från Tag Heuer – kostar 197 000 USD

tag-heuer-connected-modular-45-diamond-edition

Tag Heuer har tillverkat en smartwatch som du aldrig någonsin kommer att kunna köpa. Om du inte är mångmiljonär så klart, men inte ens då är den här klockan garanterad att nå din handled.

  • 589 diamanter och 18 karat vitt guld
  • Modulär design – du kan byta urverket mot ett mekaniskt
  • Är i grunden bara en vanlig Connected Modular 45
  • Liknande funktionalitet finns i många andra, billigare smartklockor

Det handlar om fjolårets Tag Heuer Connected Modular 45 med 589 diamanter runt boetten och på armbandet. Bara i sitt grundutförande utan diamanter kostar modellen kring 1 600 USD, eller runt 16 000 kronor inklusive moms.

Lägg på diamanterna och vi landar på 197 000 USD, vilket omräknat blir runt 2 miljoner kronor. En siffra som gör att 16 000 kronor helt plötsligt känns som en mer rimlig summa för Connected Modular 45.

Förutom de extra 589 diamanterna så får du även polerat vitt guld i 18 karat. Och så klart alla smarta funktioner som följer med operativsystemet Android Wear 2.0.

Tag Heuer Connected Modular 45 har en AMOLED-skärm, WiFi, Bluetooth, NFC, GPS och en Intel Atom Z34XX-processor. Inga konstigheter egentligen, det är likvärdigt med många andra modeller på marknaden.

Digitala urverket kan bytas mot ett mekaniskt för längre livslängd

Det som utmärker modellen, förutom den exklusiva diamantbestyckningen och guldet, är att Connected Modular 45 har en modulär design.

Det betyder att du kan byta ut smartklockans digitala urverk och skärm mot en mekanisk från Tag Heuer. Det kostar en hel del men ökar livslängden markant då det digitala urverket, om vi ens kan kalla det så, inte fungerar mer än några år.

När Google bestämmer sig för att dumpa stödet så faller klockan tillslut på att den inte kan anslutas till en mobiltelefon.

Om du har en riktigt tjock plånbok och tycker att en Tag Heuer Connected Modular 45 med flera hundra diamanter låter som ett bra köp – då är bara problemet att få tag på en. För Tag Heuer har inte direkt massproduktion på dem.

Läs mer om Connected Modular 45 på Tag Heuers officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.