Uppdatera WordPress automatiskt utan FTP

wordpress-logo

Om du försöker göra en uppdatering av WordPress men ständigt möts av en sida där man ska fylla i inloggningsuppgifter till en ftp-server så finns bot och bättre på det problemet. Med enkla medel kan man göra en automatiskt uppdatering av WordPress mycket snabbare än med FTP och det tar bara minuter att ordna.

Problemet

Med stor sannolikhet handlar det hela om att WordPress inte har rättigheterna som behövs för att skriva till mappen /wp-content och därför måste gå via FTP. Man skulle kunna ordna problemet genom att lägga in rätt FTP-inloggningsuppgifter i wp-config.php, men det finns ett smartare sätt.

wp-config-fs-method

Lösningen

1: Öppna wp-config.php med ditt favoritprogram för redigering av kod eller text.

2: Klistra in följande kodrad längst ner i filen.

define(’FS_METHOD’,’direct’);

3: Spara och ladda upp till servern så den ersätter din gamla wp-config.php. Som alltid bör du alltid säkerhetskopiera så du snabbt kan återställa filer om något går fel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.